Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Kacang Tempeh Teri

Gebakken zoete tempeh met pinda's en zoute visjes


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 1 handvol ikan teri
- kwart kop rauwe pinda's
- 1 eetlepel bawang goreng
- 1 eetlepel sambal naar smaak
- 2 eetlepels asemwater
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- 3 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- stukje trassi

Bereiding:

Snijd de sjalotjes en knoflook klein en maal dit samen met de trassi fijn in de vijzel. Spoel de ikan teri onder de kraan af, laat ze in wat water weken en daarna uit laten lekken in een vergiet. Snijd de tempeh in plakken en vervolgens in strookjes. Verhit voldoende olie om te frituren en frituur de tempeh goudbruin en krokant. Schep het uit de olie en laat het uitlekken in een vergiet. Frituur hierna de pinda's mooi bruin en laat deze ook uitlekken. Frituur nu de ikan teri krokant en laat ze ook uitlekken.

Giet de olie op 2 eetlepels na uit de pan en fruit de fijngemalen kruiden tot het begint te geuren en voeg dan de sambal toe. Schep dit op laag vuur even door. Doe het asemwater erbij en laat het geheel een beetje indikken. Voeg naar smaak zout en suiker toe, het mag zoet worden. Roer dit goed door en voeg dan de tempeh, pinda's, ikan teri en bawang goreng toe en meng het geheel goed door elkaar tot het wat droger wordt. Laat het afkoelen en eventueel bewaren in een luchtdicht afgesloten verpakking.

Sambal Kacang Tempeh Teri