Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Panggang Ketjap

Geroosterde kip met ketjap


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lombok
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel asem
- 1 dl. water
- 1 eetlepel suiker
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 schijf djahe

Bereiding:

Snijd de knoflook in plakjes, de lomboks fijn en los de asem op in 2 eetlepels warm water. Snijd de kip in tweeën. Rooster de kip 5 min. aan elke kant. Bak de knoflook en de lombok in de olie 1 min. in een grote koekenpan. Voeg het asemwater, water, suiker, ketjap manis en djahe bij en bak 5 min. op een laag vuur. tot het sausje iets dikker is geworden. Haal het dan van het vuur. Haal de kip van het rooster, kneus de kip met een vijzel (of vleeshamer) totdat het vlees malser is geworden en dat de saus in de kip kan trekken. Leg de kip met het vel naar beneden in de pan met de gemaakte saus. Bak het geheel op een middelgroot vuur nog ongeveer 10 min. of totdat alle saus bijna is verdampt. Plaats de kip nu met het vel omhoog weer op het rooster en rooster het geheel 5 min. tot de kip lekker bruin en knapperig is geworden.

Ayam Panggang Ketjap