Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pecel Tiga

Koude groenteschotel met pindasaus

Pecel Tiga | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. spinazie
- 100 gr. Chinese kool
- 100 gr. sperziebonen
- 100 gr. peultjes
- handvol tauge
- halve komkommer
- 3 eieren
- gebakken emping

Saus:

- 50 gr. grofgehakte pinda’s
- 1 dl. warm water
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- halve theelepel kencur
- 1 theelepel gula djawa

Bereiding:

Pel, voor de saus, de ui en knoflook en snijd ze fijn. Meng alle sausingrediënten in de blender of keukenmachine tot je een saus hebt. Blancheer de groenten beetgaar en schik de groenten op een schaal. Kook de eieren hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en halveer de eieren. Leg de eieren bij de groenten en overgiet het geheel met de saus. Geef er emping bij.

Pecel Tiga