Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kambing Masak Peteh

Gestoofd geitenvlees in een hete saus met petehbonen


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 6 gedroogde pepers
- 1 daun djeruk purut
- 12 petehbonen
- 1 tomaat
- 1 dl. ketjap manis
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- halve theelepel peperkorrels
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd het geitenvlees en de tomaat in plakjes, deel de petehbonen in tweeën. Rooster de ketumbar en peper in een droge koekenpan. Snijd de overige bumbu ingredienten fijn, maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in de olie tot het gaat geuren. Voeg het vlees en de tomaat toe en bak tot het vlees van kleur verandert. Doe de ketjap en een beetje water er bij en breng het aan de kook. Voeg de gedroogde pepers, daun djeruk purut toe en stoof het vlees gaar. Doe de petehbonen er bij en verwijder de daun djeruk purut en de pepers voor het serveren.

Kambing Masak Peteh