Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Padang

Runderbouillon met su-un en bleekselderij


Ingrediënten:

- 250 gr. runderlappen
- 75 gr. su-un
- 1 ltr. water
- 2 hardgekookte eieren
- 1 stengel selderij
- 1 serehstengel
- 1 lente-ui
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels bawang goreng
- zout
- olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 4 kardemompeulen
- 1 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel peperkorrels
- zout

Bereiding:

Kneus de kardemompeulen en verwijder de vliezen. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Schil de djahe en kunyit en snijd ze fijn. Snijd de lente-ui in ringetjes, snijd de serehstengel zeer fijn en maal het daarna fijner in de vijzel. Snijd de eieren in partjes, snijd de selderij in dunne reepjes en week de su-un in heet water.

Kook het rundvlees in het water met zout gaar. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in plakjes. Verhit 2 eetlepels olie in de wok, bak het vlees krokant en pluis het een beetje uit elkaar, houd het vlees apart. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit samen met de daun djeruk purut en lente-ui in de hete olie tot het gaat geuren. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Leg de su-un in een schaal met daarop het vlees en schenk de bouillon er over. Strooi voor het serveren de bawang goreng en reepjes selderij er over en garneer met partjes ei.

Soto Padang