Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pecel Udang

Gebakken garnalen met een hete sambal


Ingrediënten:

- 500 gr. garnalen
- 2 limoenen
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 2 theelepels zout
- 2 tomaten
- sla
- olie

Sambal:

- 15 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels trassi
- 1 tomaat
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Was de sla, snijd de limoenen in partjes en de tomaten in plakjes. Pers de knoflook uit en wrijf de ketumbar fijn. Pel de garnalen en was ze goed. Laat ze uitlekken en vermeng ze met ketumbar, knoflook en zout en laat ze een half uur marineren. Bak ze daarna in hete olie gaar en laat ze goed uitlekken. Maak de sambal door alle ingrediënten te pureren. Leg slablaadjes op een schaal, schep daarop de sambal en verdeel de garnalen over de sambal. Garneer met limoen en tomaat.

Pecel Udang