Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang Bebek

Eend gestoofd in kruidige kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 eend
- 2 ltr. santen
- 2 serehstengels
- 1 daun kunyit
- 2 daun djeruk purut
- 1 eetlepel asempasta
- zout

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 10 sjalotten
- 7 teentjes knoflook
- 3 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 5 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de eend in stukken. Kneus de serehstengels en rooster de ketumbar en kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de lomboks in ringen, schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Maak van de bumbu een pasta en breng die met de santen en het zout aan de kook. Voeg de blaadjes en de sereh toe en roer het geheel goed door. Voeg de eend toe en breng de santen opnieuw aan de kook. Doe de asempasta er bij en stoof de eend gaar.

Rendang Bebek