Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Saus Lada Hitam

Grote garnalen in zwarte pepersaus


Ingrediënten:

- 250 gr. grote garnalen
- 1 teentje knoflook
- halve eetlepel limoensap
- zout
- olie

Pepersaus:

- 1 dl. water
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel maïzena
- halve eetlepel ketjap manis
- halve eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel zwarte peper

Bereiding:

Pers beide teentjes knoflook uit, snipper de ui fijn en los de maïzena op in wat water tot een papje. Maak de garnalen schoon, marineer ze met 1 teentje knoflook, zout en limoensap en laat ze een half uur staan. Bak de garnalen in ruime hete olie gaar en laat ze goed uitlekken. Gooi de olie op 2 eetlepels na uit de wok en fruit hier de ui en de rest van de knoflook in tot het van kleur verandert. Voeg de overige kruiden, het water, oestersaus, ketjap manis en asin bij de uien en breng het geheel aan de kook. Giet de aangelengde maïzena in de saus, roer het door en laat het binden. Voeg de garnalen toe en schep het goed door.

Udang Saus Lada Hitam