De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Mas Goreng
Gefrituurde karper met sambal op basis van gandaria's
Ingrediënten:
- 1 grote karper
- 6 teentjes knoflook
- zout
- azijn
- olie
Sambal:
- 10 gandaria's
- 6 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel trassi
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Bereiding:
Maak de vis schoon, was het goed en maak het goed droog. Pers de knoflook uit en smeer de vis in met knoflook, zout en azijn en laat het even staan. Verhit de olie en frituur de vis goudbruin en gaar. Was de gandaria's, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal alle ingrediënten voor de sambal tot een pasta. Serveer de sambal bij de gebakken vis.
download