Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Mas Goreng

Gefrituurde karper met sambal op basis van gandaria's


Ingrediënten:

- 1 grote karper
- 6 teentjes knoflook
- zout
- azijn
- olie

Sambal:

- 10 gandaria's
- 6 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel trassi
- zout naar smaak
- peper naar smaak

Bereiding:

Maak de vis schoon, was het goed en maak het goed droog. Pers de knoflook uit en smeer de vis in met knoflook, zout en azijn en laat het even staan. Verhit de olie en frituur de vis goudbruin en gaar. Was de gandaria's, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal alle ingrediënten voor de sambal tot een pasta. Serveer de sambal bij de gebakken vis.

Ikan Mas Goreng