Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Campur Bandung

Zoet/zure groenten

Acar Campur Bandung | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. wortels
- 100 gr. tauge
- kwart spitskool
- 1 paprika
- halve prei
- 2 uien
- 2 rode lomboks
- 1 teen knoflook
- 5 kemirienoten
- 3 theelepels kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- azijn
- selderie
- trassi
- nootmuskaat
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de spitskool, lomboks, paprika, prei en wortels in dunne reepjes. Snijd de selderie en uien fijn en pers de knoflook uit. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en maak ze fijn in de vijzel. Verhit een beetje olie in de wok. Fruit hierin de uien, kemirienoten, knoflook, lomboks, trassi en kunyit. Voeg, als de ui een beetje bruin is geworden, de kool, prei, worteltjes en selderie toe. Schep een paar keer om. Breng het op smaak met zout, ketumbar en een beetje nootmuskaat. Giet de azijn erbij en laat het ca. 10 min. sudderen. Voeg dan de tauge toe. Schep alles nog een paar keer om en schep het uit de wok in een schaal. Laat de acar afkoelen en dien het koud op.

Acar Campur Bandung