Kue Kering Coklat

Gestoomde chocoladecake in twee kleuren


IngrediŽnten:

Bruine laag:

- 100 gr. kristalsuiker
- 75 gr. bloem
- 70 gr. boter
- 80 gr. pure chocolade
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels chocoladepasta (koepoe-koepoe)
- zout

Witte laag:

- 200 gr. verse roomkaas
- 150 gr. bloem
- 100 gr. boter
- 80 gr. suiker
- 50 gr. witte chocolade
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder

Bereiding:

Neem een vorm met een doorsnede van 12 cm. en een ronde vorm van 18 cm. die in een stomer passen. Vet de vormen in met wat boter. Klop de roomkaas luchtig. Breek de chocolade eventueel in stukjes.

Donkere laag: Verwarm de boter in een pan en smelt de pure chocolade. Roer de chocoladepasta er door. Klop de eieren met de suiker romig en roer het chocolademengsel er door. Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder en roer dit door het chocolademengsel. Schenk het beslag in de 12 cm. bakvorm, bedek het met bakpapier en stoom het voor 15 min.

Witte laag: Verwarm de boter in een pan en smelt de witte chocolade. Roer de roomkaas er door en zet dit apart. Klop de eieren met de suiker romig. Zeef de bloem en het bakpoeder en roer dit door het eimengsel. Roer dan het kaasmengsel door het deeg en roer het geheel goed door. Vul de 18 cm. vorm met een dun laagje wit deeg, dek het af met bakpapier en stoom het voor 10 min.

Neem de donkere laag uit de vorm en leg het op de witte laag in de 18 cm. vorm, schenk de rest van het beslag in de vorm en stoom dit nog eens voor 25 min. Laat de cake op een rek afkoelen.

Kue Kering Coklat
Download het recept
Moment geduld!