Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Paniki Dua

Kip in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1,5 dl. olie
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 50 gr. santen
- 3 dl. water

Bumbu:

- 1 serehstengel
- 2 schijven djahe
- 2 theelepels suiker
- zout

Bereiding:

Hak de kip in 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks schuin. Fruit deze in de olie glazig. Bak de stukken kip hierin lichtbruin. Voeg de bumbu toe en fruit die eveneens mee. Blus het geheel met water en laat de kip ongeveer een half uurtje sudderen. Voeg dan de santen toe en laat deze smelten. Laat de kip nog een half uurtje sudderen. Eventueel water toevoegen als het water te snel is verdampt. Verwijder voor het opdienen de sereh en djahe. In plaats van 1 hele kip kun je ook kippenvleugeltjes of kippenpootjes gebruiken.

Ayam Paniki Dua