Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi Cabe Serpih

Gebakken inktvis met knoflook in een chilisaus


Ingrediënten:

- 800 gr. inktvis
- 2 lente-uien
- 2 cm. djahe
- 6 teentjes knoflook
- 4 eetlepels koriander
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- olie

Bumbu:

- 1 eetlepel suiker
- 3 theelepels szechuan peperkorrels
- 3 gedroogde pepers
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels sesamolie

Bereiding:

Maak de inktvis schoon en snijd het in stukken. Hak de lente-ui grof, rasp de djahe en pers de knoflook uit. Maal de gedroogde pepers fijn in de vijzel. Verhit de olie in een wok en bak de inktvis een paar min. totdat het gaat omkrullen, houd dit apart. Fruit de knoflook, djahe en lente-uien tot het gaat geuren. Doe de bumbu er bij, fruit het even mee en voeg de inktvis toe. Hak de koriander grof en rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Strooi de koriander en de sesamzaadjes over het gerecht voor het opdienen.

Cumi Cabe Serpih