Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Pecel

Kip uit de oven met kokos en citroensap


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 1 dl. water
- 5 kemirienoten
- 5 theelepels citroensap
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kencur
- 1 cm. santen
- 1 eetlepel peterselie
- zout
- peper

Bereiding:

Pers de knoflook en rasp de kemirienoten. Bestrooi de kip van binnen en van buiten met wat zout en peper. Leg de kip op een rooster in een braadslede. Bak de kip 1,5 uur in een op 180 graden voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is. Wrijf de knoflook met de kemirienoten, sambal, trassi en de kencur fijn in de vijzel. Breng het water met het fijngewreven kruidenmengsel en de santen in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 6 min. zachtjes koken. Meng de grof gehakte peterselie in een kommetje met het citroensap. Leg de gebakken kip op een schaal en schenk er de saus over. Bestrooi het gerecht met het peterselie-citroensapmengsel.

Ayam Pecel