Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kembung Bumbu Kunyit

Makreel van de barbecue met een pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. makreel
- 4 dl. santen
- 1 eetlepel citroensap
- zout

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 7 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 3 cm. kunyit
- nootmuskaat
- zout
- peper

Bereiding:

Wrijf de vis in met het citroensap en zout en laat het voor ca. 30 min. marineren. Schil de kunyit en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Snijd de sereh zo fijn mogelijk en blend dit samen met de rest voor de bumbu tot een pasta. Breng de santen aan de kook en voeg de bumbu toe. Roer het goed door en kook de santen in tot een dikke saus. Haal de saus van het vuur, wrijf de vis hier mee in en laat de makreel nog eens 30 min. marineren. Rooster de vis op de barbecue en bestrijk het tijdens het roosteren met de saus. Serveer de vis met de overgebleven saus.

Ikan Kembung Bumbu Kunyit