Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ikan Kembung Bumbu Kunyit
Makreel van de barbecue met een pittige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. makreel
- 4 dl. santen
- 1 eetlepel citroensap
- zout
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 7 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 3 cm. kunyit
- nootmuskaat
- zout
- peper
Bereiding:
Wrijf de vis in met het citroensap en zout en laat het voor ca. 30 min. marineren. Schil de kunyit en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Snijd de sereh zo fijn mogelijk en blend dit samen met de rest voor de bumbu tot een pasta. Breng de santen aan de kook en voeg de bumbu toe. Roer het goed door en kook de santen in tot een dikke saus. Haal de saus van het vuur, wrijf de vis hier mee in en laat de makreel nog eens 30 min. marineren. Rooster de vis op de barbecue en bestrijk het tijdens het roosteren met de saus. Serveer de vis met de overgebleven saus.