Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Batagor

Gefrituurde vispakketjes overgoten met pindasaus


Ingrediënten:

- 250 gr. makreel
- 115 gr. maïzena
- 150 ml. ijswater
- 20 gr. bloem
- 10 Won Ton deegvellen
- 5 stukjes tahu
- 3 lente-uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 2 eiwitten
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel aromat
- ketjap manis
- peper
- zout
- olie

Pindasaus:

- 300 gr. geroosterde pinda's
- 6,5 dl. warm water
- 6 teentjes knoflook
- 8 rode lomboks
- 4 eetlepels water
- 1 eetlepel asempasta
- 6 eetlepels bruine suiker
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en pers de knoflook. Pureer de makreel, meng dit met de knoflook, lente-ui, aromat, peper, zout en suiker en kneed het goed door. Voeg de eiwitten en het ijswater toe en kneed weer goed. Voeg bloem en maïzena toe en kneed tot een gladde massa. Neem 10 won ton velletjes en verdeel de vulling over de vellen. Leg op 5 van de vellen ook nog een stukje tahu en vouw de vellen dicht tot een pakketje. Verhit olie en frituur de pakketjes goudbruin krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng 4 eetlepels water met de asempasta en roer dit goed door. Snipper de knoflook en snijd de lomboks fijn. Fruit dit even in hete olie tot het gaat geuren. Maal dit met de andere pindasausingrediënten tot een gladde saus en kook tot de juiste dikte. Schenk de pindasaus over de batagor, besprenkel met ketjap en geef de limoen er in partjes bij.

Batagor