Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kering Djahe

Koekjes met verse gember


Ingrediënten:

- 280 gr. bloem
- 165 gr. margarine
- 150 gr. bruine suiker
- 100 gr. witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 schijfje djahe
- 2 theelepels kristalsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel water
- kaneel naar smaak
- kruidnagelpoeder naar smaak
- zout

Bereiding:

Zorg dat alles op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in of bekleed het met bakpapier. Rasp de djahe. Mix de boter en de suiker tot een romige massa. Klop het ei, water en de djahe hier goed door heen. Zeef alle droge ingrediënten, roer dit goed door elkaar en spatel dit door het botermengsel. Zorg dat alles goed is vermengd.

Neem van het deeg met een maatschep kleine balletjes en leg die op het bakblik. Druk ze een beetje plat en bestrooi ze met suiker. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze zetten uit. Bak de koekjes ca. 10 min. tot ze gaar zijn. Laat de gemberkoekjes volledig afkoelen.

Kue Kering Djahe