Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Pepaya Kacang Panjang

Jonge papaya en kouseband gestoofd in pittige kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. jonge papaya
- 10 slierten kouseband
- 1,5 ltr. santen
- 2 serehstengels
- 3 cm. laos
- 2 daun salam
- 3 eetlepels ebi
- 1 eetlepel kippenbouillonpoeder
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 7 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- zout
- peper

Bereiding:

Schil de papaya, ontpit het en snijd het in luciferdunne reepjes. Was de kouseband en snijd ze in 3 cm. lange stukjes. Rasp de laos en kneus de serehstengel. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in hete olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de santen, ebi, sereh, laos en daun salam toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de papaya, kouseband en bouillonpoeder toe en stoof het gerecht tot de papaya gaar is.

Sayur Pepaya Kacang Panjang