Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Ayam Pangsit Kuah

Eiermie in kippenbouillon met gekookte pangsits


Ingrediënten:

- 1 pak eiermie
- 2 kipkarbonades
- 5 dl. water
- 1 kleine paksoi
- 1 lente-ui
- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels bawang goreng
- 2 eetlepels ketjap asin
- zout naar smaak
- peper naar smaak

Pangsit:

- 100 gr. kippengehakt
- 20 Won Ton deegvellen
- 1 teentje knoflook
- beetje bloem
- wat water
- zout naar smaak
- peper naar smaak

Bereiding:

Pers, voor de mie, de teentjes knoflook uit. Snipper de lente-ui fijn. Kook de kipkarbonades in het water samen met de knoflook, ketjap, zout en peper gaar. Haal ze uit het water en haal het vlees van de botten. Verhit een beetje olie in de wok, bak het vlees rondom bruin en houd het apart. Snijd de paksoi in repen en kook het kort in de bouillon. Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat het uitlekken.

Pers, voor de pangsits, de knoflook en meng het met het kippengehakt, peper en zout naar smaak. Maak een papje van bloem en wat water. Neem een Won Ton vel en leg die met de punt naar je toe. Leg in het midden een beetje gehakt en rol het vel strak op. Vouw de punten naar elkaar toe en plak de randen vast met een bloempapje. Kook de pangsits in de kippenbouillon gaar. Verdeel de eiermie over borden of soepkommen. Leg er wat paksoi en een paar pangsits op en schenk de hete bouillon er over. Bestrooi het met wat gebakken kip, lente-ui en bawang goreng.

Mie Ayam Pangsit Kuah