Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Tauge Telor Petis

Pittige salade van tofu met tauge, komkommer en pindasaus


Ingrediënten:

- 600 gr. tahu
- 200 gr. tauge
- 200 gr. komkommer
- 4 eieren
- 4 eetlepels bawang goreng
- 2 eetlepels fijngehakte selderie
- geroosterde pinda's
- peper
- zout
- olie om te frituren

Saus:

- 200 gr. geroosterde pinda's
- 3 dl. water
- 8 rode rawits
- 4 teentjes knoflook
- 8 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels petis
- 2 eetlepels citroensap
- zout

Bereiding:

Snijd de komkommer in dunne plakjes, maak de tauge schoon en was het in heet water. Snipper de rawits en knoflook fijn. Snijd de tahu in plakken. Kluts de eieren met peper en zout los. Verhit de olie. Leg de tahu even in het ei en frituur ze in hete olie goudbruin. Doe de ingrediënten voor de saus in een blender en blend tot je een mooie saus hebt. Leg de plakken tahu op een schaal. Verdeel de komkommer en de tauge er over. Schenk de saus over het gerecht en bestrooi met de bawang goreng, geroosterde pinda's en de selderie.

Tahu Tauge Telor Petis