Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Petis

Tempeh met tauge in een saus van petis


Ingrediënten:

- 300 gr. tempeh
- 1,5 dl. water
- 2 teentjes knoflook
- tauge
- halve komkommer
- halve theelepel zout

Bumbu:

- 2 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels petis
- 2 cm. kencur
- zout
- suiker

Bereiding:

Snijd de tempeh in plakken en daarna in reepjes, hak de knoflook zo fijn mogelijk en snijd de komkommer in plakjes. Leg de tempeh 15 min. in 50 ml. water met knoflook en zout en laat het uitlekken. Verhit olie, frituur de tempeh droog en laat het uitlekken. Snijd de rawits, knoflook en kencur fijn en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de pasta in wat olie tot de geuren vrijkomen. Giet de rest van het water er bij en breng het al roerend aan de kook. Giet de saus over de tempeh en strooi de tauge er over. Serveer de tempeh met de komkommer er naast.

Tempeh Petis