Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kembang Goyang Keju

Gefrituurde koekjes met kokos en kaas


Ingrediënten:

- 125 gr. rijstmeel
- 75 gr. geraspte kaas
- 25 gr. geraspte kokos
- 25 gr. suiker
- 2 dl. santen
- 1 ei
- 1 daun pandan
- zout
- olie om te frituren

Bereiding:

Breng de santen met daun pandan al roerend aan de kook, laat het even doorkoken en haal de pan van het vuur. Roer het rijstmeel, geraspte kokos, geraspte kaas, suiker en zout goed door elkaar. Schenk de kokende santen al roerend bij het meelmengsel en roer goed. Klop het ei door het beslag. Verhit een pan met olie, hang de kembang goyang tang in de hete olie en laat de tang goed heet worden. Dompel de hete tang in het beslag. Laat het bovenste randje vrij van beslag en houd de tang in de hete olie. Wiebel een beetje met de tang, zodat de koek loskomt. Frituur het koekje gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen.

Kue Kembang Goyang Keju