Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Balado Ikan Kembung

Gebakken makreel in een hete saus


Ingrediënten:

- 2 makrelen
- 1 tomaat
- 2 teentjes knoflook
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel zout
- halve theelepel asempasta
- halve theelepel suiker
- peper
- olie om te frituren

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 6 rawits
- 5 sjalotten

Bereiding:

Pers de knoflook. Maak de makrelen schoon, smeer ze in met knoflook, zout, asempasta en peper en laat ze 15 min. marineren. Frituur de vissen in hete olie gaar en laat ze uitlekken. Snijd de nerven uit de daun djeruk purut, ontvel de tomaat en snijd hem in stukken. Snijd de lomboks, rawits en sjalotjes fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in wat olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de daun djeruk purut, tomaat, zout en wat suiker toe en roerbak tot de tomaatstukken uiteenvallen. Verwarm de vis in de saus en dien het meteen op.

Balado Ikan Kembung