Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Kerang

Sateh van mosselen met een pittige saus


Ingrediënten:

- 400 gr. mosselen
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 dl. water
- 3 eetlepels olie
- satehstokjes

Bumbu:

- 4 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels bruine suiker

Bereiding:

Maak de mosselen schoon onder koud stromend water en gooi de kapotte, open of zware mosselen weg (tik tegen de open schelpen en controleer of ze dicht gaan, blijven ze open dan is de mossel dood, gooi de schelp gelijk weg). Haal de mosselen uit de schelp. Snipper de lomboks en knoflook fijn. Maal van de bumbu een pasta en fruit die in olie tot de geuren vrij komen. Doe de ketjap en het water er bij en breng het aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook ze even mee. Rijg de mosselen aan de stokjes en rooster ze op de barbecue gaar. Bestrijk ze steeds met de saus en serveer de saus er apart bij.

Sateh Kerang