Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakso Udang

Gestoomde balletjes van garnalen in bouillon


Ingrediënten:

- 500 gr. grote garnalen
- 1 lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 4 theelepels sesamolie
- 1 eetlepel bawang goreng
- 4 eetlepels maïzena
- zout
- peper

bouillon:

- 5 dl. water
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1,5 theelepel zout
- peper

Bereiding:

Pel de garnalen, bewaar de schillen en de koppen. Snijd de knoflook in dunne plakjes, snipper de lente-ui fijn en houd ca. 1 eetlepel apart. Fruit de knoflook in de sesamolie. Houd 12 garnalen apart en pureer de rest met maïzena, bawang goreng, peper en zout in de blender. Roer de gesnipperde lente-ui er door. Maak balletjes hiervan, steek in elke bal een garnaal en stoom de balletjes in 10 min. gaar.

Bouillon: kook de koppen en de schilden van de garnalen ca. 10 min. in het water. Zeef de bouillon, doe de gebakken knoflook er bij samen met het zout, de peper en de ketjap. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Verdeel de garnalenballetjes over soepkommen, schenk de bouillon er over en bestrooi met de overgehouden lente-ui.

Bakso Udang