Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Asinan Jakarta
Bebotok Udang
Karedok Dua
Kue Bugis Djawa
Sayur Udang Tahu Hijau
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ayam Percik
Kip in kruidige kokosmelk van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 kip
- 4 theelepels asem
- 1 dl. water
- 3 dl. dikke santen
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kaneel
- 4 rode lomboks
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peperkorrels
Bereiding:
Snipper de sjalotten, pers de knoflook en snijd de lomboks fijn. Snijd de kip in 6 stukken. Meng de asem met het water. Maak de ingrediënten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Meng de bumbu met het asemwater en de santen. Marineer hiermee de kip tenminste 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Rooster de kip op een houtskoolvuurtje gaar in ca. 40 min.
Ayam Percik