De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Percik
Kip in kruidige kokosmelk van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 kip
- 4 theelepels asem
- 1 dl. water
- 3 dl. dikke santen
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kaneel
- 4 rode lomboks
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peperkorrels
Bereiding:
Snipper de sjalotten, pers de knoflook en snijd de lomboks fijn. Snijd de kip in 6 stukken. Meng de asem met het water. Maak de ingrediënten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Meng de bumbu met het asemwater en de santen. Marineer hiermee de kip tenminste 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Rooster de kip op een houtskoolvuurtje gaar in ca. 40 min.
download