Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Kebuli Kambing

Gestoomde rijst met geitenvlees en kokosmelk


Ingrediënten:

- 300 gr. geitenvlees
- 4 kopjes rauwe rijst
- 7,5 dl. santen
- 5 dl. water
- 150 gr. uien
- 5 kruidnagels
- 8 kardemompeulen
- 10 cm. kaneelstok
- halve nootmuskaat
- 3 eetlepels bawang goreng
- 2 eetlepels rozijnen
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 4 cm. djahe
- 1,5 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel peperkorrels
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Hak de ui fijn, snijd het vlees in blokjes en rasp de nootmuskaat. Was de rijst grondig en laat het goed uitlekken. Rooster voor de bumbu de ketumbar en de peperkorrels. Snipper de sjalotjes en knoflook en rasp de djahe. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in de olie tot het gaat geuren. Doe de kaneelstok, kruidnagels en de kardemompeulen er bij en roerbak dit even mee. Doe het vlees er bij en bak tot het van kleur is veranderd. Voeg het water toe en stoof het vlees bijna gaar. Stoom de rijst tot gaar, doe het dan met de santen en het vlees terug in de stoompan. Bestrooi het gerecht met de bawang goreng en de rozijnen.

Nasi Kebuli Kambing