Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Telor Puyuh

Gefrituurde kwarteleitjes in een hete saus


Ingrediënten:

- 10 kwarteleitjes
- 2 dl. santen
- 5 petehbonen
- 2 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels gula merah
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 2 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 tomaat
- peper

Bereiding:

Kook de kwarteleitjes hard, pel ze en frituur ze totdat ze aan de buitenkant goed droog zijn, haal ze uit de pan en houd ze apart. Snijd alle ingrediënten voor de bumbu fijn en maal dit tot een pasta. Snijd de andere teentjes knoflook in plakjes, de sjalotten in ringen en de lomboks in schuine ringen. Schil en rasp de laos, snijd de nerven uit de daun djeruk purut en snijd ze dan zo fijn mogelijk. Verhit de olie en fruit hier de bumbu in. Voeg de knoflook, sjalotten, daun salam, daun djeruk purut, laos en lombokringen toe en bak tot het gaat geuren. Doe de kwarteleitjes er bij en roer goed door. Voeg de santen, petehbonen, zout en suiker toe en kook het geheel totdat de saus is ingedikt.

Sambal Goreng Telor Puyuh