Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Abon Ayam Suwir

Strooisel van drooggebakken kip


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 5 dl. kokoswater
- 1,5 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- 2 cm. laos
- 3 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- olie om te frituren

Bumbu:

- 100 gr. bruine suiker
- 6 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 theelepels asempasta
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Rooster de ketumbar in een droge koekenpan. Plet de sereh en de laos, snijd de daun djeruk purut in reepjes en kook de kip in het kokoswater met sereh, daun djeruk purut en laos gaar. Laat het uitlekken, bewaar de bouillon en pluis de filets met twee vorken uit elkaar. Snipper de sjalotjes, knoflook, laos en lomboks fijn. Maal van de bumbu een pasta, meng dit met de santen, kippenbouillon, kippenvlees en de daun salam en kook totdat al het vocht is verdampt en de kip droog is. Frituur het daarna in hete olie bruin en krokant. Laat het afkoelen en meng er dan gefruite uitjes en gefruite knoflook door en bewaar het in een luchtdicht afgesloten pot. Gebruik het als topping over rijstgerechten.

Abon Ayam Suwir