De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Tempeh met sperziebonen in een kruidige saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 150 gr. sperziebonen
- 50 ml. water
- 4 groene lomboks
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 3 eetlepels taoco
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel vissaus
- 2 theelepels tamarinde
- olie
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en frituur het mooi goudbruin in hete olie. Snijd de knoflook in dunne plakjes, de sjalotten en lomboks in ringen, rasp de laos en plet de djahe. Fruit de sjalotten en knoflook tot het begint te geuren. Voeg de lomboks, djahe en laos toe en bak het even mee. Roer de taoco erdoor. Voeg de sperziebonen, vissaus, ketjap, tamarinde en water toe en stoof de boontjes gaar. Roer de tempeh erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer het gerecht warm.