Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Perkedel Ikan Saus Pedis

Gefrituurde viskoekjes met een zeer pittige saus


Ingrediënten:

- 350 gr. visfilet
- 150 gr. garnalen
- 1 ei
- 1 sliert kouseband
- 1 rode lombok
- 2 eetlepels maizena
- 1 eetlepel koriander
- 1 groentebouillonblok
- bloem om te bestuiven
- olie om te frituren

Bumbu:

- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel peper
- halve theelepel zout

Saus:

- 1 dl. limoensap
- 10 rode rawits
- 8 sjalotten
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Snijd voor de saus de sjalotten en de rawits zo klein mogelijk en meng alle sausingrediënten goed door elkaar. Houd de saus apart. Maal de visfilet tot je gehakt hebt en hak de garnalen klein. Snijd voor de bumbu de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Snijd de lombok en de kouseband in kleine stukjes. Hak de koriander fijn.

Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar tot een stevige massa. Neem een eetlepel van het vismengsel, druk het plat en bedek het met bloem. Verhit voldoende olie en frituur de viskoekjes gaar en mooi bruin, laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de viskoekjes met de saus.

Perkedel Ikan Saus Pedis