Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Suwir Pedis

Drooggebakken, hete sliertjes kipfilet


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 1,5 dl. kippenbouillon
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 groene rawits
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- 2 eetlepels asemwater
- 2 eetlepels ketjap manis
- peper
- zout
- olie

Bereiding:

Kook de kipfilets gaar, pluis ze met twee vorken uit elkaar en bak de slierten in wat olie bruin. Snijd de sjalotten en lomboks in ringen, de knoflook in dunne plakjes, de rawits zo klein mogelijk en plet de sereh. Fruit de sjalotten, knoflook, sereh, daun salam en de daun djeruk purut in olie tot het gaat geuren. Doe de lomboks en de rawits er bij en fruit het even door. Voeg de kip toe en schep het goed om. Giet het asemwater, de bouillon en de ketjap er bij en breng het geheel aan de kook. Breng het op smaak met peper en zout en stoof het gerecht bijna droog.

Ayam Suwir Pedis