Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Ulam Betawi

Pittige gebakken rijst met kokos en gedroogde garnaaltjes


Ingrediënten:

- 400 gr. gekookte rijst
- 150 gr. kokos van 1 kokosnoot
- 50 gr. ebi
- 2 eieren
- halve komkommer
- daun kemangi
- bawang goreng
- peper
- zout
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 4 teentjes knoflook
- 3 rode rawits
- 1 eetlepel ketumbar

Bereiding:

Week de ebi in heet water. Rasp het kokosvlees grof, rooster het in een droge koekenpan en maal het dan tot poeder. Rooster ook de ketumbar in een droge koekenpan. Snijd de rawits fijn en pers de knoflook uit. Verhit de olie in de wok. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het gaat geuren. Voeg de rijst, ebi en de kokos toe en schep het door tot alles goed is vermengd.

Kluts de eieren met peper en zout los. Bak hiervan een dunne omelet, rol die op en snijd hem dan in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes en snijd de daun kemangi klein. Garneer de nasi met de reepjes omelet en plakjes komkommer en bestrooi het geheel met daun kemangi en bawang goreng.

Nasi Ulam Betawi