Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Madu

Gestoofde kip met honing van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 50 ml. santen
- 1 limoen
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel gula djawa
- peper
- zout
- olie

Bumbu:

- 6 kemirienoten
- 7 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 3 gedroogde pepers

Bereiding:

Pers de limoen uit en rasp de gula djawa. Smeer de kip in met zout, peper en limoensap en laat het een uur marineren. Snipper de sjalotjes, knoflook en pepers. Maal de bumbu tot een pasta en fruit deze in olie totdat het gaat geuren. Doe de kip er bij en bak het rondom bruin. Doe de honing en de gula djawa er bij en roer het geheel goed door. Voeg de santen toe en stoof de kip hier in gaar. Gril de kip op de barbecue mooi bruin.

Ayam Bakar Madu