Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Swiwi Santen

Gestoofde kippenvleugels van de barbecue


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenvleugels
- 2 dl. santen
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 3 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel ketumbar
- 1 stukje asem
- zout

Bereiding:

Kneus de serehstengels. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die samen met de sereh en daun salam in olie totdat het gaat geuren. Doe de kippenvleugels er bij en bak totdat ze van kleur veranderen. Voeg de santen toe en stoof de vleugels gaar. Doe het citroensap er bij en roer het geheel goed door. Zodra de vleugels gaar zijn, uit de saus halen en gril ze in de oven of op de barbecue bruin.

Swiwi Santen