Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Masak Bumbu Rujak

Gestoofde tempeh in een pittige saus


Ingrediënten:

- 300 gr. tempeh
- 5 dl. dikke santen
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel asemwater
- 2 theelepels gula bali
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 cm. laos
- 1 cm. kunyit

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes en kneus de sereh. Schil de laos en kunyit en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en lomboks. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit met de daun djeruk purut en sereh tot het begint te geuren. Voeg de tempeh toe en schep het goed door zodat de tempeh bedekt is met de kruiden. Voeg de santen, gula bali, zout en asemwater toe en stoof het geheel tot de saus ingedikt is.

Tempeh Masak Bumbu Rujak