Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Sebelah Isi

Gestoomde visrolletjes gevuld met groente in een botersaus


Ingrediënten:

- 6 scholfilets
- 100 gr. wortelen
- 100 gr. sperziebonen
- 2 theelepel citroensap
- 1 theelepel zout

Saus:

- 100 gr. boter
- 25 gr. djahe
- 1 lente-ui
- 2 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 dl. bouillon
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 theelepel maïzena
- halve theelepel sesamolie
- peper

Bereiding:

Marineer de filets in citroensap en zout en laat ze een half uur marineren. Snijd de wortelen in dunne reepjes en maak de boontjes schoon, kook de groenten beetgaar. Snipper de knoflook fijn, snijd de djahe in dunne reepjes, los de maïzena op in een beetje water en snijd de lomboks en lente-ui in ringen. Rol de wortels en de boontjes in de visfilets en leg ze in een vuurvaste schaal wat in een stoompan past.

Zet een stoompan klaar op het vuur. Smelt de boter in een pan en fruit de knoflook en de djahe totdat het gaat geuren. Doe de bouillon en de ketjap er bij en roer het goed door. Doe de rijstwijn, sesamolie, oestersaus en peper er bij en roer goed door. Bind de saus met de maïzena. Voeg de lente-ui en de lomboks toe en laat de saus nog even pruttelen. Giet de saus over de visrolletjes en stoom ze daarna gaar.

Ikan Sebelah Isi