Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gajebo Asem Padeh

Pittig rundvlees gestoofd in de oven


Ingrediënten:

- 1 kg. runderlappen
- 6 daun djeruk purut
- 5 daun salam
- 1 serehstengel
- water

Bumbu:

- 150 gr. rode lomboks
- 10 sjalotten
- 8 teentjes knoflook
- 8 kemirienoten
- 4 cm. djahe
- 4 cm. laos
- 3 stukjes asem
- suiker
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken. Schil de djahe en laos. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta, voeg de daun djeruk purut, de daun salam en de sereh toe en meng dit met het vlees. Laat het 1 uur op kamertemperatuur marineren. Doe alles in een tajine (terracottapot met deksel) en stoof het in de oven op 160 graden in 2 à 3 uur gaar. Laat het afkoelen en laat het een nacht staan om het de volgende dag op te warmen en te serveren. Verwijder de blaadjes en serehstengel voor het serveren.

Gajebo Asem Padeh