Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Opor Ayam dan Telor

Gestoofde kip in kokosmelk met eieren


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenbouten
- 6 hardgekookte eieren
- 8 dl. dunne santen
- 3 dl. dikke santen
- 2 eetlepels asemwater
- 1 serehstengel
- 4 daun djeruk purut
- 5 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 daun salam
- zout
- suiker

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 cm. djahe
- 2 theelepels ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel peper
- halve theelepel nootmuskaat

Bereiding:

Pel de eieren. Schil de djahe en snijd de sereh zo klein mogelijk. Snijd de sjalotten, knoflook en djahe fijn en rooster de ketumbar en kemirienoten in een droge koekenpan. Breng de dunne santen aan de kook, voeg de kip, zout, suiker, asemwater, sereh, djeruk purut, kruidnagels, kaneelstokje en de daun salam toe. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit totdat het gaat geuren. Doe dit dan met de eieren bij de kip en stoof de kip gaar. Doe dan de dikke santen er bij en stoof nog eens al roerend ca. 10 min. Haal de kip uit de saus, kook de saus verder in en serveer de kip met de saus.

Opor Ayam dan Telor