Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi Goreng Asem Manis

Gestoofde inktvis in een zoet/zure saus


Ingrediënten:

- 350 gr. inktvis
- 1 dl. bouillon
- 1 dl. tomatensaus
- 150 gr. komkommer
- 150 gr. wortels
- 2 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de inktvis in stukken. Snijd de lomboks in schuine ringen, de komkommer en de wortels in reepjes, pers de knoflook uit, rasp de djahe en meng de maïzena met een beetje water. Verhit de olie in de wok en fruit de knoflook, lombok en de djahe tot het gaat geuren. Doe de oestersaus en de inktvis er bij en bak tot de inktvis van kleur verandert. Voeg de tomatensaus, citroensap, ketjap, suiker, zout, komkommer en wortels toe. Roer de bouillon er door, breng het geheel aan de kook en stoof de inktvis tot het gaar is. Voeg dan het maïzenapapje toe en roer het door tot de saus is gebonden.

Cumi Goreng Asem Manis