Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Goreng Asam Manis

Gepaneerde garnalen met een zoetzure, pittige saus


Ingrediënten:

- 400 gr. grote garnalen
- 100 gr. paneermeel
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eieren
- peper
- zout
- olie

Saus:

- 2 dl. bouillon
- kwart ui
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 2 eetlepels sambal lampung
- 3 eetlepels tomatensaus
- 3 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel boter
- peper
- zout

Bereiding:

Klop de eieren los. Meng de garnalen met het limoensap, zout en peper en laat ze 15 min. staan. Haal de garnalen door het ei, dan door het paneermeel en herhaal dit totdat de garnalen helemaal met paneermeel zijn bedekt. Laat ze 15 min. in de koelkast staan. Frituur de garnalen dan in hete olie gaar en bruin en laat ze goed uitlekken.

Saus: Snijd de ui in dunne repen, snijd de lomboks in dunne ringen en los de maïzena op in een beetje water. Fruit de ui en de lomboks in de boter totdat het gaat geuren. Doe de sambal, tomatensaus, peper en zout er bij en roer het goed door. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Roer het limoensap er door en bind de saus met de maïzena. Serveer de saus bij de garnalen.

Udang Goreng Asam Manis