Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Goreng Sambal Mangga

Gebakken schol met een zeer pittige mangosaus


Ingrediënten:

- 500 gr. schol
- 1 onrijpe mango
- 1 tomaat
- 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 2 daun djeruk purut
- 3 takjes kemangi
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel margarine
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- olie

Bumbu:

- 12 rode rawits
- 5 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- halve theelepel suiker

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, lomboks en rawits fijn en maal de bumbu tot je een pasta hebt. Besprenkel de vis met limoensap en het zout en laat het een half uur intrekken. Schil de mango en snijd het in dunne reepjes. Snijd de tomaat in plakjes en de limoen in partjes. Rits de blaadjes van de kemangi en hak het klein. Smelt de margarine, pers de knoflook en meng dit met de ketjap en peper en smeer de vis hiermee in.

Verhit wat olie en frituur de vis bruin en gaar, haal het uit de pan en laat het uitlekken. Fruit de bumbu met de daun djeruk purut in wat olie totdat het gaat geuren. Doe de mango en de tomaat er bij en roerbak dit even mee. Schenk de saus over de vis, strooi de daun kemangi er over en serveer de vis samen met de partjes limoen.

Ikan Goreng Sambal Mangga