Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Kudus

Kippensoep met selderij en tauge


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1,5 ltr. water
- 50 gr. tauge
- 3 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- 3 cm. djahe
- 1 stengel selderij
- 1 citroen
- bawang goreng
- ketjap manis naar smaak
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 sjalotjes
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel peperkorrels
- zout

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Snijd de citroen in parten, spoel de tauge onder heet water af en snijd de selderij in plakjes. Snijd de knoflook in plakjes, kneus de djahe en snijd het witte deel van de sereh zo klein mogelijk. Snipper de sjalotjes en kunyit. Maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu met de knoflook in de olie tot het gaat geuren. Voeg de sereh en de djahe toe en bak het even mee. Voeg de kip toe en bak tot de kip van kleur verandert. Giet dan het water er bij en kook de kip hier in gaar.

Haal de kip uit de bouillon, ontbeen het en trek het vlees een beetje uit elkaar. Bak het vlees in olie bruin en laat het uitlekken. Verdeel het vlees over soepborden en schenk de bouillon er over. Strooi de tauge, selderij en bawang goreng over de soep. Besprenkel de soto met ketjap naar smaak en serveer met de partjes citroen.

Soto Kudus