Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Teri Jengki

Sambal van zoute visjes en petehbonen


Ingrediënten:

- 100 gr. ikan teri
- 20 petehbonen
- 1 tomaat
- 2,5 dl. santen
- 1 eetlepel limoensap
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 7 rode lomboks
- 8 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 serehstengel
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel suiker

Bereiding:

Snijd de tomaat grof en halveer de petehbonen. Frituur de ikan teri droog krokant. Snijd het witte deel van de sereh in ringen en de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de pasta in de olie totdat het gaat geuren. Doe de tomaat er bij en bak het even mee. Voeg de petehbonen en de santen toe en breng het geheel aan de kook. Kook de saus tot het de gewenste dikte heeft. Roer de ikan teri en het limoensap er door en serveer direct.

Sambal Teri Jengki