Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Iga Bakar dan Saus Kacang

Runderribben van de barbecue met een pittige pindasaus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderribben
- 1 ltr. water
- 2 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- zout

Saus:

- 50 gr. geroosterde pinda's
- 7 rode rawits
- 1,5 dl. water
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de ribben in stukken en plet de sereh. Snipper de sjalotjes, knoflook, lomboks en djahe fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in de olie tot het gaat geuren. Voeg de ribbetjes toe en bak tot de kleur verandert. Giet het water, sereh, daun salam, daun djeruk purut er bij en kook de ribben hierin gaar. Stamp ondertussen de pinda's fijn en snijd de rawits zo klein mogelijk. Bak dit in de olie totdat het gaat geuren. Voeg de vleesbouillon, het water en wat zout toe en kook de saus in tot de gewenste dikte. Gril de ribben op de barbecue bruin en krokant en serveer met de saus.

Iga Bakar dan Saus Kacang