Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Masak Sayuran

Gestoofde tempeh en kouseband in bouillon


Ingrediënten:

- 300 gr. tempeh
- 150 gr. tauge
- 15 slierten kouseband
- 2 dl. groentebouillon
- 2 rode lomboks
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 3 rode lomboks
- 2 rode rawits
- zout
- suiker

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes, frituur die in hete olie mooi bruin en laat ze goed uitlekken. Snijd de lomboks in schuine ringen, de kouseband in stukjes en rasp de laos. Blancheer de tauge in heet water. Snipper voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in de olie tot het gaat geuren. Voeg de lombokringen, daun salam, laos en kouseband toe en roerbak totdat de kouseband half gaar is. Schenk de bouillon en de ketjap er bij en kook de kouseband gaar. Schep de tauge en de tempeh er door en serveer warm.

Tempeh Masak Sayuran