De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Tahu Kukus Campur Jamur
Gestoomde tahu met jamur en kruiden
Ingrediënten:
- 300 gr. tahu
- 150 gr. rundergehakt
- 150 gr. champignons
- 50 gr. daun kemangi
- 10 rawits
- 4 daun salam
- 2 eieren
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 6 lomboks
- 3 kemirienoten
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de champignons in plakjes en was de tahu, droog hem goed af voordat je de tahu pureert. Maak een pasta van de bumbu door de sjalotten, lomboks, kemirienoten, knoflook, kunyit en het zout te vijzelen of te blenden. Meng deze pasta met het gehakt, de champignons en de eieren door de gepureerde tahu. Doe het mengsel in een vuurvaste schaal, leg er de rawits, de daun kemangi en de daun salam op en stoom het gerecht in ca. 15 minuten gaar.