De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Tahu Kukus Campur Jamur
Gestoomde tahu met jamur en kruiden
Ingrediënten:
- 300 gr. tahu
- 150 gr. rundergehakt
- 150 gr. champignons
- 50 gr. daun kemangi
- 10 rawits
- 4 daun salam
- 2 eieren
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 6 lomboks
- 3 kemirienoten
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de champignons in plakjes en was de tahu, droog hem goed af voordat je de tahu pureert. Maak een pasta van de bumbu door de sjalotten, lomboks, kemirienoten, knoflook, kunyit en het zout te vijzelen of te blenden. Meng deze pasta met het gehakt, de champignons en de eieren door de gepureerde tahu. Doe het mengsel in een vuurvaste schaal, leg er de rawits, de daun kemangi en de daun salam op en stoom het gerecht in ca. 15 minuten gaar.
download