Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Terik Tahu Tempeh

Gestoofde tofu en tempeh in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 6 dl. santen
- 1 blok tempeh
- 1 blok tahu
- 3 daun djeruk purut
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 cm. laos
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- halve theelepel suiker

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes van ca. 4x2 cm. en snijd de tahu in blokjes van ca. 5 cm. Schil de laos en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de bumbu in hete olie tot het begint te geuren. Doe de santen er bij en voeg de daun djeruk purut toe, breng het geheel aan de kook. Voeg de tahu en tempeh toe en stoof tot de saus is ingedikt.

Terik Tahu Tempeh