Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rujak Tahu Sayur Pedis

Gemengde salade met groente, tahu en een hete saus


Ingrediënten:

- 300 gr. tahu
- 200 gr. aardappels
- 100 gr. su-un
- 100 gr. tauge
- 100 gr. komkommer
- 100 gr. sla
- 50 gr. suiker
- 2 dl. kokend water
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel azijn
- olie om te frituren

Bumbu:

- 50 gr. ebi
- 10 rode rawits
- 2 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook

Bereiding:

Week de su-un in kokend water en laat het goed uitlekken. Kook de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de tahu en komkommer in blokjes. Verhit voldoende olie en frituur de tahu goudbruin, laat het goed uitlekken. Spoel de tauge met heet water af. Snijd de rawits, lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta in de vijzel. Meng dit met de azijn, zout, suiker en kokend water, roer de saus goed door. Leg de slablaadjes in een schaal, schik de su-un en de groenten er op en schenk de saus er over heen. Direct serveren.

Rujak Tahu Sayur Pedis