Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Sambal Mangga

Gebakken red snapper met sambal van mango


Ingrediënten:

- 400 gr. red snapper
- 2 theelepels limoensap
- 5 eetlepels boter
- zout
- peper

Sambal mangga:

- 150 gr. mango
- 1 dl. water
- 8 rode lomboks
- 3 rode rawits
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatensaus
- zout

Bereiding:

Marineer de visfilets 20 min. in limoensap, peper en zout. Bak de vis in de boter gaar en houd dit apart. Snijd de mango in luciferdunne reepjes. Rasp de knoflook en snijd de lomboks, rawits en sjalotten zo klein mogelijk. Meng de mango met het water en het zout en laat het een uur staan. Doe de lomboks, rawits en knoflook er bij en roer alles goed door elkaar. Roer tot slot de tomatensaus er door. Leg de vis op een schaal en schenk de sambal er over heen.

Ikan Sambal Mangga